Passy

Passy este mentionat prima data in 1250. In locul zis Passy se practica agricultura, viticultura si exploatarea subsolului pentru materiale de constructie. Prin constructia capelei Notre-Dame-de-Grace de catre seniorul local, comuna devine parorhie independenta de cea de Auteuil. Asezarea cu o populatie de aprox 1000 de suflete e delimitata de Sena si de strazile Scheffer, Pompe et Boulainvilliers.

10

Impreuna cu campul Passy care era partea din Chaillot,ramasa in afara zidului Fermierilor e formata comuna de Passy. Passy e anexata in 1860 formand in mare parte cartierul La Mouette. Zona calma si bucolica cu aer proaspat, Passy atrage personalitati ca si Balzac, Rossini, Rousseau, La Fontaine, Heine, Clemenceau. Principalele axe sunt rue de Passy care duce la castelul de la Mouette si rue Raynouard inspre resedinta seniorului de Passy. Apele termale de Passy sunt celebre pana in secolul 19.

Castelul de la Mouette e resedinta de vanatoare si e recontruit in 1922. Din parcul sau se inalta primul balon umplut cu aer cald care era construit de fratii Montgolfier. Astfel are loc prima calatorie aeriana deasupra Parisul in 1783. Benjamin Franklin e gazduit la hotel de Valentinois( 64-70 rue Reynouard) unde va instala primul paratraznet.