Secolul 17 e marcat de raspandirea utilizarii otravurilor . Mortile suspecte ale unor personage influente in societate sunt puse pe seama otravii. Medicina nu dispune de mijloace necesare pentru diagnosticarea precisa a cauzelor mortii in cazul decesului brusc al cuiva care parea sanatos. Chiar daca raposatul manifesta simptome de diverse boli, zvonurile vorbesc de otrava ca si factor de deces. In perioada procesului otravitorilor(  1679 – 1682), obsesia otravii domina societatea. Toata lumea suspecteaza pe toata lumea. Barbatul se teme de nevasta si impreuna se feresc de copii care la randul lor evita sa ia masa cu parintii.

Louis 14 e cel mai ravnit barbat din regatul Frantei. Concurenta e dura in randul damelor de la curte pentru a imparti patul cu majestatea sa. Pentru unele dintre ele scopul scuza mijloacele. Lipsa de scrupule declanseaza tragedii.

Henrietta of England e casatorita cu Philippe d’Orleans, fratele regelui si homosexual notoriu. Louis e atras de tanara printesa in pofida legaturilor de sange dintre ei. La curte se zvoneste despre o relatie intre rege si verisoara sa. O fata inocenta e aleasa ca amanta regala oficiala pentru a servi de paravan amorului scandalos. Insa farmecul inocentei il va seduce pe monarh. In 1670, Henriette e trimisa la Londra cu o misiune diplomatica. Doua saptamani dupa retur, Madame moare in chinuri dupa ce bause o ceasca de cicoare. Amantul sotului sau e banuit ca ar fii ucis-o din gelozie. Istoria oficiala banuieste o peritonita.