Barbierul si patiserul

Rue des Marmousets va disparea in sec 19. Strada ar corespunde in ziua de azi la rue Chanoinesse. Sfarsitul secolului 14 reprezinta o perioada deosebit de dificila in istoria Parisului. Razboiul de 100 de ani, epidemiile si foametea influenteaza puternic asupra populatiei pariziene. Insecuritatea si dezordinea dominau. Era o perioada tulbure lipsita de valori morale, in care barbaria si cele mai joase instincte degradau fiinta umana.

 

Pe locul acupat astazi de garajul politiei motorizate pe rue Chanoinesse se gaseau buticul unui barbier si cel al unui patisier. Pateurile gatite de cel din urma erau celebre in tot Parisul. Mai putin celebra era metoda prin care patiseierul isi procura ingredientele necesare retetei. Vecinatatea cu Notre Dame atrage un numar mare de studenti in cartier. Cateodata, cate unul mai disparea, fapt explicabil prin insecuritatea din capitala. O intamplare neobisnuit va atrage atentia locuitorilor din cartier.

Cainele unui student german disparut de cateva zile, bauna a moarte, de cateva zile, in fata buticului barbierului. O patrula de arcasi incearca sa-l captureze. Animalul dispare in interiorul cladirii conducandu-i pe soldati in pivnita. Aici, mare surpriza : cei doi vecini, in plina activitatea, decupau un corp uman in bucati.

  Supusi torturii, descriu metoda de functionare a afacerii. Barbierul taia gatul clientilor, recupera lucrurile valoroase si printr-o trapa, ii bascula  in pivnita. Aici, patisierul recupera ingredientele necesare bucatariei. Condamnati la moarte, cei doi complici sunt arsi de vii intr-o cusca de fier, in Place de Greve(actual Hôtel de Ville). Conform unei cutume medievale, locuinta unde au loc crimele  e demolata pentru a sterge din memoria colectiva orice urma a faptei abominabile.