For l’Évêque

Pe malul drept al Senei intre quai de la Mégisserie si strada Saint Germain l’Auxerois, o cladire de 4 etaje, larga de 9 m si lunga de 35 apartinea juridictiei episcopale. Intrarea principala se situa pe partea strazii( unde ar fi nr 19 astazi). Inconjurata de locuinte particulare, cladirea care putea contine pana la 500 de detinuti era rau aerisita. Conditiile de detentie erau pentru toate nivelurile, de la camera particulara cu semineu pana la temnita umida si intunecoasa situata sub nivelul Senei.

Louis 14 reformeaza sistemul juridic si inchisoarea trece sub autoritate regala. Sunt inchisi datornici, militari, prizonieri ai politiei,  ai  regelui, cei care asteapta judecata si mai ales actori si scriitori ( ex Voltaire, Beaumarchais).  Actorii erau pedepsiti pentru nerespectarea regulilor de conduita pe scena si lipsa de respect fata de spectatori. O actrita simuleaza un lesin pentru a parasi scena, o alta refuza sa joace cu un actor, o a treia, in stare de ebrietate avansata vomita pe partenera de scena, directia For l’Eveque. Actorii se prezentau singuri la puscarie.  Cand o celebritate ca domnisoara Clairon e inchisa, strada devine neancapatoare pentru multimea de calesti apartinand oamenilor de vaza ce se inghesuiau sa viziteze starul de la Comédie-Française care se instaleaza cu mult confort si organizeaza supeuri.

Printre celebritatile inchise ii avem pe Hugues Aubriot, provostul Parisului, Jean Chatel,sotul doamnei de Montespan favorita lui Louis 14,  Cartouche, Beaumarchais, Casanova, marchizul de Sade,  Louis 16 hotaraste inlocuirea  For l’Eveque cu puscaria de la Force.  In 1783, inchisoarea e demolata si terenul e vandut. Cladirea actuala dateaza din 1863 .