Freud come to Paris

Freud ajunge in 1885. Fascinat de Paris viseaza de multa vreme sa-l viziteze. Se cazeaza la inceput-6 saptamani- la hôtel de la Paix, 5 impasse Royer-Collard si dupa Craciun(petrecut in Austria) la hôtel du Brésil, 10 rue Le Goff.

Deprima si sufera de solitudine. Asista la cursurile lui Charcot la Salpetriere(bd de l’Hopital 13e) si devine traducatorul german al eminentului profesor. Invitat in 1886 la hotel de Varengeville(217 bd St Germain 7e—Casa Americii Latine), proprietatea lui Charcot, Freud oarecum stresat isi stimuleaza creierul cu o linie de coke. La final e multumit de prestatia dumnealui(afirmatie facuta intr-o scrisoare trimisa logodnicei sale)

In 1889, cu ocazia participarii la primul congres despre hipnoza la Paris, la indemnul doamnei Charcot, asista la concertul lui Yvette Guilbert la cabaretul Eldorado( 4 boulevard de Strasbourg 10e) fiind fascinat de personaj(nu este singurul, Guilbert a fost modelul preferat a lui Toulouse-Lautrec si regina noptilor pariziene). Devenind prieteni cei doi vor intretine o corespondenta pasionanta.In 1938, batran, Freud se exileaza la Londra, trecand o ultima oara prin Paris.