secolul XIX

comte de Germiny e arestat langa o vespasiana in 1876

Homosexualitatea e condamnata de catre biserica si de catre lege. Pedeapsa pentru sodomie este focul. Ultima executie pentru homosexualitate la Paris se desfasoara in 1750.

Pe 4 ianuarie catre ora 23, straja surprinde pe strada Montorgeuil, 2 barbati in flagrant de sodomie. E vorba de 2 muncitori dintre care unul, alcolizat. Inchisi si judecati, sunt condamnati la arderea pe rug. Mai multi factori joaca in favoarea unei sentinte extrem de severa. Cei doi apartin unei clase inferioare fiind lipsiti de relatii sociale. Pe deasupra, fapta se petrece in spatiul public, intr-un context de proliferare a praticilor homosexuale. Justitia vroia sa dea un exemplu. Pe 6 iulie 1750 cei doi condamnati sunt arsi in fata la Hotel de Ville. Inainte de aprinderea focului, acuzatii sunt strangulati din umanism, pentru a evita suferinta arderii de viu.

O placa comemorativa e instalata de primaria Parisului in 2014 pe rue Montorgeuil. Pana in prezent a fost degradata de cateva ori.

Executia din 1750 nu e reprezentativa pentru modul in care homosexualitatea e pedepsita. In general,ea e tolerata cata vreme ramane discretade a nu provoca sandal public. Mai multi aristocrati de la curtea regala sunt cunoscuti pentru preferintele lor pentru acelasi sex.

In sec 17 la Versailles se formeaza o fraternitate homo. Blazonul ei reprezenta un barbat calcand in picioare o femeie(dupa modelul Sfantul Mihai si dragonul). Mare succes. Unul dintre fii regelui face parte. Tanarul print de Conti adereaza starnind furia lui Louis 14 care dispretuia moravurile homosexuale. De astfel rege porunceste ca fiul sau sodomit sa fie biciuit si exilat apoi. In ciuda interdictiilor, trupa continua destrabalarea. Intr-un bordel, fiul lui Colbert si 3 fartati, sodomizeaza curve si leaga una de pat punandu-i o racheta in vagin. Fara mila pentru femeia in suferinte atroce, aprind fitilul. Petrecerea continua pe strazile Parisului unde trupa sparge si distruge tot in calea ei, oprindu-se la Petit Pont unde smulg crucifixul care trona in mijloc si incearca fara succes sa dea foc podului. O vreme dupa, intr-un bordel pe rue des Ours situatia degenereaza in mod tragic. La sfarsitul unei orgii, trupa de libertini invita inauntru un tanar vanzator de strada pe care incearca sa-l violeze. Baiatul se impotriveste si se alege cu organele sexuale sectionate de spada unuia dintre petrecareti.

Unul dintre numerosii copii din flori a lui Henri 4, Cezar de Vendome avea conacul in actuala piata Vendome. Homosexual notoriu e prezent in momentul uciderii lui Henri 4 pe rue de la Ferronnerie. Un scriitor din apoca afirma ca, Henri 4, mare satir, e disperat de sexualitatea inversata a fiului sau si in ziua nefasta se indrepta spre domiciliul unei celebre curtizane pentru a-l ‘heterosexualiza’ pe baiat. Din pacate, Ravaillac e la ‘rendez-vous’.

Politia face o lista in 1725 cu 113 homosexuali. Printre cei numiti se numara :

duc de Lorges si Magny, valetul sau care lucra pentru episcopul de Rennes inainte

lacheul doamnei de Frages, rue Richelieu

lacheul lui de Lorges insarcinat cu gasirea de tineret

la hotel d’Orleans, rue Christine, Salins, negustor de vin, tine bordel bisexual

Dubois, reu d’Anjou, Marais, Grand Maitre des Eaux et Forets

Magny zis Socrate, lacheul lui Sr Le Juge, rue Vivienne, mic,brun, nas in vant,par sarmos pe care il da cu pomada. Partuza cu mancat de andouilles

abbé Couatte, blond,frumos,par lung,talie mijlocie, de-al casei la Notre Dame

marchizul de Villars, rue de Grenelle

ducele de Villars-Brancas, rue St Dominique

marchiz d’Entragues rue du Pot-de-Fer

Devaux, furnizor pt aristocrati, locuieste hotel d’Uzes, rue des Petits Champs

baronul de Pellisse(rue du Four) e gelos pe frumosul si inaltul sau valet care il inseala cu valetul maresalei d’Estrées ce locuieste pe rue St(Marguerite cu cumnatul sau gay

lacheul domnului de Bullion, prevot de Paris, declara ca in prima zi de munca, seara, stapanul il culca la el in camera iar noaptea ii cere sa vina langa el. Se infurie ca sluga isi ia pantalonii si ii propune un ludovic de aur ; i-o trage de 2 ori

tanarul efeminat Richard, domiciliat la marchizul de Champigny, rue du Mail e poreclit ‘inghititorul de puli la litru’( gobeur de vits au litron)

n sec 19 ar 9 e cel mai gay(15%) urmeaza ar 2 4 si 8. (10%) ar 12 13 si 20 nu sunt mentionate ; 1874 bd Morland(4e) 30 de homo sunt arestati la un bal organizat de un negustor de vin ; cel mai homo loc sunt les Champs Elysée cartier de bogatani plin de parcuri.